Relatieweekend, iets voor jullie?

Wil je snel duidelijkheid over jullie  huwelijk|relatie? Overweeg dan een relatieweekend!

Het relatieweekend heb ik verdeeld over drie dagen, voor optimale kans op goed resultaat

Extra dimensie is dat je dit weekend uit de hectiek van alledag bent, exclusief aandacht voor elkaar...

Ik bied het relatieweekend in Zeist aan, alsook in Nieuwkoop samen met collega Hilda

Uitspraken en ervaringen van partners over hun relatieweekend:
  • "Eindelijk duidelijkheid over onze (mis)communicatie, thuis kwamen we maar niet verder"
  • "Een verhelderende kijk op aannames die we maakten en niet bleken te kloppen"
  • "We kwamen nader tot elkaar, dat was wel spannend maar ook bevrijdend"
  • "Boosheid bespreekbaar maken, emoties (h)erkennen, beter communiceren, meer begrip, prettig contact"
  • "Gevoelens? Tja, we hadden het er liever niet over. Nu blijkt dat dit ook niet hoeft. Het gaat er vooral om hoe je met gevoelens omgaat, niets moet, de druk van de ketel, weten hoe je elkaar steun kunt geven..."
  • "Onze strijd ging vaak over ons eigen gelijk, dat doen we niet meer"
  • "Met z’n tweeën door blijven sudderen over hetzelfde kost zoveel energie, we raden ieder ander stel aan om je relatie te verrijken door er hulp bij te vragen"
  • "De bevrijding die je ervaart na zo’n moeilijke tijd is fijn"

Hoe maken we dit weekend voor jullie tot een succes

Het doel is om jullie relatie een flinke stap vooruit te helpen door: eerst aandacht te geven aan ieders persoonlijke verhaal en vragen, jullie wensen en verwachtingen verduidelijken, inzicht krijgen hoe de omgang met elkaar steeds vast kan lopen en wat je eraan kunt doen.

Aandachtspunten dit relatieweekend o.a: hoe je kunt voorkomen dat gesprekken vastlopen, het constructief bespreken van relationele kwesties, hoe beter te communiceren, herstel van vertrouwen herwinnen, respect en waardering bevorderen, oefenen met nieuwe manieren van omgaan met emoties, gevoelens en gedrag, etc

In de vrije uren is uiteraard ruimte voor nabespreking, lezen, ontspanning, etc. Ik geef meestal een opdracht mee. In de vervolgsessie gaan we verder met wat jullie helpt om dit weekend tot een succes te maken.

Over mij

Mijn naam is Jan Duits. Ik ben gevestigd als relatietherapeut in Zeist, provincie Utrecht. Al meer dan 25 jaar ben ik in ontwikkeling om mensen zowel in-relatie als persoonlijk de beste hulp te geven. Hulp waarmee je weer vooruit kunt!

Lees verder: 'Over mij'

Jan Duits - Relatietherapeut, Huwelijkstherapeut, Gestalttherapeut

Indeling weekend

De therapiesessies zijn verdeeld over 3 dagen: vrijdagmiddag 1 sessie, zaterdag 2 sessies, zondagochtend 1 sessie. Als jullie voorkeur hebben voor een verdeling over 3 andere dagen in de week, dan is dat bespreekbaar. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.

Contact na het weekend

Na jullie Relatie Weekend spreken we binnen 6 weken een vervolgsessie af. Gedurende 3 maanden na het weekend is het mogelijk contact te houden via telefoon of email.

Waar en wat

Het relatieweekend bestaat uit 4 therapiesessies. De sessies vinden gewoon plaats in mijn praktijkruimte te Zeist. Er zijn geen andere stellen. Inbegrepen is 1 sessie nazorg, die later op een nader te bepalen tijdstip zal plaats vinden. Indien wenselijk of nodig, kan de extra sessie ook in het relatieweekend worden gedaan.
Het tarief voor het VIP Relatieweekend bedraagt in totaal € 695 (inclusief btw).
Voor jullie verblijf kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe hotel-arrangement bij Hotel/restaurant/theater FIGI , nabij het centrum en Slot Zeist. Hotel Kasteel Kerckebosch en hotel Oud London zijn ook prettige locaties om te verblijven. Een ander prima verblijf (heb ik van meerdere stellen vernomen) in de directe omgeving van Zeist, zijn het conferentiecentrum Woudschouten en De Biltsche Hoek. Gastvrije en aangename Bed en Breakfasts zijn er ook volop. Meer informatie over de omgeving van Zeist zie o.a.: Het Utrechts Landschap en Stad Utrecht.
Slot Zeist
Tuin Slot Zeist
Soms kan een deel van de kosten door de ziektekostenverzekering worden vergoed. Werkgevers zijn meestal wel bereid om -deels- de kosten van relatietherapie te vergoeden. Als je thuis problemen hebt werkt dat vaak negatief door op je werk. Omgekeerd, gaat het thuis goed dan gaat het doorgaans met je werksituatie ook goed. 
Een goede ontspannen thuissituatie draagt zeker positief bij aan een gezond persoonlijk functioneren buitenshuis. Relatietherapie heeft positief effect op de totale situatie, alles in jou en jullie leven kan er beter door worden. 
Mocht je misschien voorkeur hebben voor een relatieweekend met twee relatietherapeuten, onderstaand kort wat informatie.
Aanbod relatieweekend met twee relatietherapeuten (m/v) in Nieuwkoop

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld of ik ook relatietherapie doe met een collega samen. Inderdaad, dat aanbod heb ik ook. Ik werk daarvoor samen met mijn collega relatietherapeut: Hilda Lemaire.

Als je belangstelling hebt voor een relatieweekend met mij en Hilda samen, dan betaal je een wat hoger tarief uiteraard. Hilda heeft al jaren haar eigen praktijk voor individuele therapie en relatietherapie: 'Doen en Laten' te Alphen aan de Rijn.

Waar is het? Dit VIP-Relatieweekend bieden wij aan in Nieuwkoop, eens per maand. Nieuwkoop is een mooi dorp in het prachtige Groene Hart van Holland, direct gelegen aan de Nieuwkoopse Plassen. Spreekt je dit aanbod aan, neem dan gerust contact met mij of Hilda op. In het laatste weekend van januari 2019 kunnen jullie bij ons terecht!