Intensief relatieweekend, exclusief voor jullie twee

Verdiepende aandacht waar je thuis maar moeilijk aan toekomt

...een inspirerend weekend om duidelijkheid te geven én te krijgen...

Het VIP relatieweekend kan ik partners-in-relatie en huwelijkspartners van harte aanbevelen.  Dit weekend staat jullie relatie centraal, en dat heeft zeker voordelen ten opzichte van 'gewone' relatietherapie.

Dit zeggen tevreden partners over hun relatieweekend

  • "Er kwam snel duidelijkheid over onze mis-communicatie; zonder Jan's hulp hadden we dat niet ontdekt"
  • "Het was dit weekend 'erop of eronder'. Ik wilde duidelijkheid en die heb ik gekregen, een nieuwe start"
  • "We kregen ruimte voor ons verhaal, toch weer nieuwe dingen te horen van elkaar, heel verrassend"
  • "We kwamen erachter wat we konden doen om beter naar elkaar te luisteren"
  • "Het was echt een goed weekend, soms emotioneel en moeilijk, maar zeker verhelderend"
  • "Dat 'fijne gevoel van samen' keerde terug, het gaat een stuk beter met ons..."
  • "We hadden vaak ruzie, maar na dit weekend nauwelijks meer.  De 'valse start' hebben we afgeleerd"

Hoe het relatieweekend jullie relatie weer vooruit kan helpen

Het doel is om jullie relatie een flinke stap vooruit te helpen door: eerst aandacht te geven aan ieders persoonlijke verhaal en vragen, jullie  wensen en verwachtingen verduidelijken, inzicht krijgen hoe de omgang met elkaar steeds vast kan lopen en wat je eraan kunt doen.

Aandachtspunten dit relatieweekend o.a: hoe je kunt voorkomen dat gesprekken vastlopen, het constructief bespreken van relationele kwesties, hoe beter te communiceren, herstel van vertrouwen herwinnen, respect en waardering bevorderen, oefenen met nieuwe manieren van omgaan met emoties, gevoelens en gedrag, etc

In de vrije uren is uiteraard  ruimte voor nabespreking, lezen, ontspanning, etc. Ik geef meestal een opdracht mee. In de vervolgsessie gaan we verder met wat jullie helpt om dit weekend tot een succes te maken.

Relatietherapeut Jan Duits - Over mij

Ik ben Jan Duits, gevestigd als relatietherapeut in Zeist voor het werkgebied Amersfoort, Utrecht, Zeist, Hilversum, Barneveld, Veenendaal, Woerden. Voor een VIP Relatieweekend is het bereik natuurlijk voor heel Nederland en Vlaanderen. Al meer dan 25 jaar begeleid ik partners die even wat extra steun nodig hebben om hun relatie weer vooruit te helpen.

Relatietherapie is wat ik gedurende mijn loopbaan met toenemende belangstelling heb geïntegreerd. Vanuit eigen levenservaring, veel praktijkervaring, studie, coaching, leertherapie en supervisie, ben ik wijzer geworden en is relationeel werken mijn specialiteit geworden. Theoretische onderbouwing vind ik belangrijk, daarom werk ik met wetenschappelijk ondersteunde methodes als: 'De 7 pijlers van een succesvolle relatie’ van John Gottman; ‘Emotionally Focussed Therapy EFT' - 'Houd me vast’ van Sue Johnson; 'Liefdevol leren afstemmen en samenwerken, speciaal voor partners' van Dan Wile; 'Differentiatie en seksualiteit in huwelijk en relatie' van David Schnarch / Esther Perel.

Indeling relatieweekend

De therapiesessies zijn verdeeld over 3 dagen: vrijdagmiddag 1 sessie, zaterdag 2 sessies, zondagochtend 1 sessie. Als jullie voorkeur hebben voor een verdeling over 3 andere dagen in de week, dan is dat bespreekbaar. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.

Weekend relatietherapie - Waar en wat

Het relatieweekend bestaat uit 4 therapiesessies. De sessies vinden gewoon plaats in mijn praktijkruimte te Zeist. Er zijn geen andere stellen. Inbegrepen is 1 sessie nazorg, die later op een nader te bepalen tijdstip zal plaats vinden. Indien wenselijk of nodig, kan de extra sessie ook in het relatieweekend worden gedaan.

Het tarief voor het VIP Relatieweekend bedraagt in totaal € 695, inclusief 21% btw. 

NB: willen jullie -vooralsnog- geen extra sessie nazorg, dat kan ook. Het tarief bedraagt dan € 595. Vooraf een kennismakingsgesprek is mogelijk, laat maar weten.

Na jullie weekend spreken we nog een vervolgsessie af. Ook is het mogelijk om na het weekend contact te houden via telefoon of email.

Voor jullie verblijf kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe hotel-arrangement bij Hotel/restaurant/theater FIGI, nabij het centrum en Slot Zeist. Hotel Kasteel Kerckebosch en hotel Oud London zijn ook prettige locaties om te verblijven. Een ander prima verblijf (heb ik van meerdere stellen vernomen) in de directe omgeving van Zeist, zijn het conferentiecentrum Woudschouten en De Biltsche Hoek. Gastvrije en aangename Bed en Breakfasts zijn er ook volop. Meer informatie over de omgeving van Zeist zie o.a.: Het Utrechts Landschap en Stad Utrecht

Slot Zeist
Tuin Slot Zeist

Vergoeding van de kosten 

Het is mogelijk om een deel van de kosten vergoed te krijgen door je ziektekostenverzekering. Werkgevers zijn meestal ook bereid om -deels- de kosten van relatietherapie te vergoeden. Relatieproblemen hebben vaak een negatief effect op de werksituatie. Als het thuis goed gaat, dan is dat ook goed voor de werksituatie. Om die reden kan het voor  werkgevers interessant zijn om relatietherapie te stimuleren door een financiële bijdrage. 

Relatietherapie draagt zeker positief bij aan preventie of herstel bij burn-out, of een arbeidsconflict, psychosociale klachten, stress, chronische vermoeidheid, lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Mogelijkheid VIP-relatieweekend met twee relatietherapeuten m/v te Nieuwkoop​ 

Soms hebben stellen voorkeur om relatietherapie te ontvangen van twee therapeuten. Het tarief voor een dergelijk relatieweekend ligt dan wat hoger.  Als je hier belangstelling voor hebt, dan kan ik jullie daarin tegemoet komen. Ik werk namelijk samen met collega en relatietherapeut: Hilda Lemaire. Hilda heeft al jaren haar eigen praktijk: 'Doen en Laten' te Alphen aan de Rijn.

Waar? Het intensief relatieweekend bieden wij -eens per maand- aan in Nieuwkoop. Dit is een rustig dorp in het prachtige Groene Hart van Holland, direct gelegen aan de Nieuwkoopse Plassen. Als dit aanbod je aanspreekt en je wilt meer weten, neem dan gerust contact met mij of Hilda op.