Relatietherapie | Huwelijkstherapie - Ervaren therapeut - Reëel, Zeist

Relatietherapie | Huwelijkstherapie

​Welke zorgen herken jij in relatie met jouw partner?

  • Jullie praten te weinig, je voelt je vaak alleen staan. Dit hou je niet meer vol, waarom nog langer zo doorgaan?
  • Opzien tegen de vakantie en feestdagen: ligt het aan de situatie of aan de relatie?
  • Heftige ruzies, soms in bijzijn van de kinderen… dit wil je gewoon niet langer.
  • Wat veel voorkomt is dat een van de partners verliefd is geweest of geworden… kan het nog goed komen?
  • Je wilt aandacht en doet allerlei pogingen, maar je bereikt je partner niet echt. Voorbeelden: jouw partner vertelt niet veel, vraagt weinig, trekt zich terug, heeft geen zin in vrijen, jij trekt je terug, … in deze sfeer zie jij of jullie beiden het niet meer zitten zo door te gaan.
  • ‘Ik heb geen gevoel meer’ of ‘het houden van is weg’. Maar je weet het niet zeker, of je weet het beiden niet meer.
  • We kunnen het maar niet eens worden over de opvoeding. Maar zou dit dan het breekpunt moeten worden?
  • Jullie zijn al heel lang samen, veel gaat goed, maar regelmatig komen jullie in een zelfde soort strijd terecht.
  • Je stelt regelmatig de vraag aan jezelf: ‘Is dit het nou, we doen bijna geen leuke dingen meer’

Wat relatietherapie kan voor je kan betekenen, werkwijze en mogelijkheden

Relatietherapie helpt allereerst om problemen te verhelderen, dat is al heel wat. Als je samen kunt voorkomen dat je vastloopt in het contact heb je al veel gewonnen. Weer kunnen luisteren, de juiste aandacht geven, je begrijpt elkaar beter, communicatie loopt nauwelijks nog vast (het verschil tussen emotioneel vastlopen of attent en begripvol luisteren, is enorm ).

Mijn ervaring is dat je al na zo'n 3 a 5 sessies, opmerkelijke positieve vooruitgang mogelijk is. Ik ben erop gericht 'to the point' te komen en samen te werken aan meer duidelijkheid en verbetering.

Wat hebben jullie nu nodig om vooruit te komen, niet meer vast te lopen in teveel of te weinig emotie en miscommunicatie. 

Therapie hoeft niet lang te duren, enkele maanden tot een half jaar. Ik ga uit van: 'zo kort mogelijk en zolang als nodig is'. Mijn werkwijze is 1 sessie om de twee weken. Voor thuis geef ik dan ook oefeningen mee. Op verzoek kunnen de eerste paar sessies ook wekelijks worden afgesproken. Dat kan ook 's avonds. Op verzoek is huisbezoek mogelijk, vanzelfsprekend is het tarief dan hoger.

Wil je snel duidelijkheid, hebben jullie niet zoveel tijd of wil je er samen eens een weekend tussenuit, samen aan de slag met een stuk ontspanning? Dan zou je voor een 'intensief relatieweekend' kunnen kiezen (dan volg je samen 4 sessies in  één weekend; de 5e sessie spreken we dan nog af voor na het weekend.

Voor wie? Voor iedereen die samen een intieme relatie hebben en/of duurzaam met elkaar verbonden zijn: man-vrouw; vrouw-vrouw; man-man; ouder-kind; gescheiden ouders en partners; transgenderrelatie; familierelatie. 

Mogelijkheid voor individuele hulp

Als jouw partner -nog- geen relatietherapie wil, of je twijfelt zelf wat je nu nodig hebt? Weet dan dat je ook individueel aan je relatie kunt werken, ofwel in ieder geval voor jezelf jouw situatie eens goed op een rijtje kunt zetten. Ik ben neutraal en kan met je meedenken en ondersteuning geven bij het maken van keuzes die je verder kunnen helpen. Misschien heb je persoonlijke vragen of wil je neutrale aandacht en hulp bij andere zorgen die je hebt. Wat je vragen ook zijn, je bent welkom voor een kennismaking.

Je kunt me bellen of mailen