Over mij - Reëel in Relatietherapie | Huwelijkstherapie

Jan Duits - Relatietherapeut, Huwelijkstherapeut, Gestalttherapeut

Jan Duits is als relatietherapeut werkzaam in onder andere Zeist, Utrecht en Amersfoort.

Ik ben Jan Duits, gespecialiseerd in relatietherapie met een eigen praktijk in Zeist.

Bewustwording, het begin van verandering

Steeds weer vastlopen in je relatie, ruzies of langs elkaar heen leven, dat is niet wat je van een relatie verwacht. Echter, ieder huwelijk of relatie maakt -vroeg of laat- weleens een moeilijke fase mee. Er kan van alles misgaan of gebeuren in het leven, dat een relatie kan verstoren en/of emotioneel diep raken. 

Problemen die onopgelost blijven kunnen een huwelijk of relatie bedreigen en tot beslissingen leiden waar je later veel spijt van kunt krijgen. Gelukkig kun je een verkeerde keuze voorkomen door met behulp van therapie aan je relatie te werken.

Mijn ervaring is dat partners meestal heel goed in staat zijn om hun moeilijkheden aan te pakken. Dat kan door samen meer bewust te worden van wat je werkelijk wilt en nodig hebt van elkaar.

Bewustwording leidt tot nieuw inzicht. Je beseft wat de situatie van je vraagt en voelt je in staat om er passend op te reageren.

Hoe ik dat weet?

Ik heb  door de jaren heen, veel mensen individueel en als partner-in-relatie ontmoet (ook in mijn eigen omgeving), die zich vastgelopen voelden in hun situatie. Allerlei problemen deden zich voor, als: eenzaamheid in de relatie, emotionele pijn, machteloosheid, (v)echtscheiding, omgangsproblemen na scheiding, somberheid, traumatisch verleden, burn-out, in de steek gelaten voelen, verdriet, boosheid, angst, etc. 

Hoewel dit soort moeilijke situaties pijnlijk zijn, zie ik dat ook als een zinvolle uitnodiging om je relatie te verdiepen. Ondanks of dankzij de pijn, meer toegang te krijgen tot ieders emotionele beleving, op een zorgvuldige en veilige manier.

Jarenlange ervaring, vertrouwde aanpak

​Al meer dan 25 jaar heb ik een praktijk als relatietherapeut en gestalt-psychotherapeut. Mijn uitgangspunt is dat mensen altijd in contact zijn met de omgeving. Contact -in relatie zijn- zet mensen in beweging en maakt ontmoeting en verdieping van de relatie tussen mensen mogelijk. In mijn praktijk betekent dat meestal: de liefdesrelatie, partnerrelatie of het huwelijk.

Mijn werkwijze gaat uit van een sociale mensvisie, waarvoor ik diverse beproefde methodes inzet, zoals: 'De 7 pijlers voor een goede relatie’ van John Gottman; 'Gestalttherapie, Therapie van de situatie' van Georges Wollants; ‘Emotionally Focussed Therapy - EFT' van Sue Johnson; 'Intiem converseren en afgestemde samenwerking voor mensen in relatie en huwelijk' van Dan Wile; 'Differentiatie en seksualiteit in huwelijk en relatie' van David Schnarch.

Wat anderen zeggen

Mensen ervaren mij als begripvol en betrokken, snel vertrouwd en stap-voor-stap tot de kern kunnen komen, niet eindeloos over de problemen praten, te kijken naar wat goed gaat ook, respectvol confronterend soms, met humor tussendoor. 'Hij zet je aan het ‘werk’ zonder het gevoel te krijgen dat je aan het werk bent, oplossingen geeft hij niet (die ontdek je zelf zodra je op het goede spoor bent)'.

Heb je een vraag?

Stuur mij gerust een mail: janduits@reeel.nl

Als je wilt kan ik terugbellen om je vraag te bespreken. Dit is gratis en vrijblijvend. Wil je hier gebruik van maken, geef dan ook even jouw telefoonnummer door.

NB: jouw gegevens zijn veilig bij mij. Ik vind privacy ook belangrijk.

Mijn registraties:

Ik ben als Gestalt Psychotherapeut en Relatietherapeut geregistreerd bij:

NVAGT - Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie

NVAGT

Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie

EAGT - Europese vereniging voor gestalttherapie

EAGT

European Association for Gestalt Therapy

RBCZ - Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg

RBCZ

Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg

Registerplein - Kwaliteitskeurmerk Sociaal Professionals

Registerplein

Kwaliteitskeurmerk Sociaal Professionals

Mijn code AGB: 90-040930
Praktijkcode: 90-19324

NVAGT-beroepscode: over verantwoordelijkheid, zorgvuldigheid, vakbekwaamheid, klachtrecht, etc

Kamer van Koophandel: 58020632

BTW-nummer: 93704264B 01