Over mij - Reëel in Relatietherapie | Huwelijkstherapie

Jan Duits - Relatietherapeut, Huwelijkstherapeut, Gestalttherapeut

Jan Duits is als relatietherapeut werkzaam in onder andere Zeist, Utrecht en Amersfoort.

Ik ben Jan Duits, specialist in relatietherapie met een eigen praktijk in Zeist. Ik ben ervan overtuigd dat mensen zich ten alle tijde kunnen ontwikkelen cq veranderen, ongeacht leeftijd en situatie.

Juist de mensen met heftige strijd of veel afstand, blijken toch in staat tot de mooiste stappen om weer met elkaar in gesprek te komen. Want het gaat er uiteindelijk niet om wie gelijk heeft, of had. Het gaat er niet om dat we al die oude conflicten weer oprakelen. Wat je écht wilt, is het doorbreken van patronen, het vertrouwen terug.

Bewustwording helpt mensen vooruit, in mijn visie

Als je je bewust wordt van jullie acties en reacties daarop, kun je ervoor kiezen om het anders te doen. Hoe anders? Ja, daar kom je in het heetst van de strijd zelf vaak niet meer op. Door er vooraf over te praten, alternatieven te bespreken, wensen uit te spreken en emoties te delen, blijkt die 'andere keuze' ineens niet meer zo ver weg. En kan het zijn dat jullie elkaar relatief snel weer weten te vinden.

Hoe ik dat weet?

Ik heb al meer dan 25 jaar een praktijk als Gestalt-therapeut. Daardoor was het voor mij vanzelfsprekend om individuen altijd te bekijken in de context van hun relaties. In de praktijk: de liefdesrelatie, veelal. Waarin ik – ook in mijn naaste en eigen omgeving – mensen pijnlijk op elkaar zag botsen, terwijl dat beslist anders kan als je maar weet wat je er samen aan kunt doen. 

Theorie en praktijk

Theoretische onderbouwing -gekoppeld aan veel praktijkervaring- vind ik belangrijk en inspirerend. Om die reden werk ik met voornamelijk wetenschappelijk ondersteunde methodes als: 'De 7 pijlers voor een goede relatie’ van John Gottman; 'Gestalttherapie, therapie van de situatie' van Georges Wollants; ‘Emotionally Focussed Therapy - EFT' van Sue Johnson; 'Zorgvuldige afstemming en samenwerking, speciaal voor partners' van Dan Wile; 'Differentiatie en seksualiteit in het huwelijk en relaties' van David Schnarch.

referenties

Mensen ervaren mij als begripvol en betrokken, snel vertrouwd en stap-voor-stap tot de kern kunnen komen, niet eindeloos over de problemen praten, te kijken naar wat goed gaat ook, respectvol confronterend soms, met humor tussendoor. 'Hij zet je aan het ‘werk’ zonder het gevoel te krijgen dat je aan het werk bent, oplossingen geeft hij niet (die ontdek je zelf zodra je op het goede spoor bent)'.

Heb je een vraag?

Stuur mij gerust een mail met je vraag: janduits@reeel.nl

Als je wilt kan ik terugbellen om je vraag te bespreken. Dit is gratis en vrijblijvend. Wil je hier gebruik van maken, geef dan ook even jouw telefoonnummer door.

NB: jouw gegevens zijn veilig bij mij. Ik vind privacy ook belangrijk.

Mijn registraties:

Ik ben als Gestalt Psychotherapeut en Relatietherapeut geregistreerd bij:

NVAGT - Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie

NVAGT

Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie

EAGT - Europese vereniging voor gestalttherapie

EAGT

European Association for Gestalt Therapy

RBCZ - Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg

RBCZ

Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg

Registerplein - Kwaliteitskeurmerk Sociaal Professionals

Registerplein

Kwaliteitskeurmerk Sociaal Professionals

Mijn code AGB: 90-040930
Praktijkcode: 90-19324

NVAGT-beroepscode: over verantwoordelijkheid, zorgvuldigheid, vakbekwaamheid, klachtrecht, etc

Kamer van Koophandel: 58020632

BTW-nummer: 93704264B 01