Over mij - Reëel in Relatietherapie | Huwelijkstherapie

Jan Duits - Relatietherapeut, Huwelijkstherapeut, Gestalttherapeut

Jan Duits is als relatietherapeut werkzaam in onder andere Zeist, Utrecht en Amersfoort.

Ik ben Jan Duits, specialist in relatietherapie met een eigen praktijk in Zeist. Ik ben ervan overtuigd dat mensen zich ten alle tijde kunnen ontwikkelen cq veranderen, ongeacht leeftijd en situatie. Mijn focus gaat uit van mogelijkheden, niet op wat fout loopt.

Juist de mensen die steeds weer vastlopen door misverstaan, strijd en afstand, blijken in staat tot de mooiste stappen om weer met elkaar tot zinvol contact te komen. Want het gaat er uiteindelijk niet om wie gelijk heeft, of had. Het gaat er niet om dat we al die oude conflicten weer oprakelen. Wat je écht wilt, is je vrijheid terug in het contact met je partner, een fijne relatie met zin en plezier.

Besef is het toverwoord, in mijn visie.

Als je werkelijk besef krijgt van jullie acties en reacties daarop, weet je als vanzelf hoe je op een nieuwe manier verder kunt. Welke manier? Ja, daar kom je in het heetst van de strijd zelf vaak niet meer op. Door er vooraf over te praten, alternatieven te bespreken, wensen uit te spreken en emoties te delen, blijkt die 'nieuwe manier' ineens niet meer zo ver weg. 

Hoe ik dat weet?

Ik heb al meer dan 25 jaar een praktijk als Gestalt-therapeut. Daardoor was het voor mij vanzelfsprekend om individuen altijd te bekijken in de context van hun relaties. In de praktijk: de liefdesrelatie, veelal. Waarin ik – ook in mijn naaste en eigen omgeving – mensen gigantisch op elkaar zag botsen, terwijl het voor mijn gevoel niet zo had gehoeven.

Conflicten zijn namelijk een kans om samen te onderzoeken hoe het beter kan, besef krijgen van hoe je een succes kunt maken van je relatie. Mensen lopen vast omdat ze geen andere mogelijkheden kennen om het anders te doen. Dan kun je weglopen, of je eigen verantwoordelijkheid pakken. Ofwel: de stap wagen om samen te onderzoeken wat nodig is om vastlopen te voorkomen door nieuwe interacties met besef.

Wat anderen zeggen

Mensen ervaren mij als begripvol en betrokken, snel vertrouwd en stap-voor-stap tot de kern kunnen komen, niet eindeloos over de problemen praten, te kijken naar wat goed gaat ook, respectvol confronterend soms, met humor tussendoor. 'Hij zet je aan het ‘werk’ zonder het gevoel te krijgen dat je aan het werk bent, oplossingen geeft hij niet (die ontdek je zelf zodra je op het goede spoor bent)'.

Heb je een vraag?

Stuur mij gerust een mail: janduits@reeel.nl

Als je wilt kan ik terugbellen om je vraag te bespreken. Dit is gratis en vrijblijvend. Wil je hier gebruik van maken, geef dan ook even jouw telefoonnummer door.

NB: jouw gegevens zijn veilig bij mij. Ik vind privacy ook belangrijk.

Mijn registraties:

Ik ben als Gestalt Psychotherapeut en Relatietherapeut geregistreerd bij:

NVAGT - Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie

NVAGT

Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie

EAGT - Europese vereniging voor gestalttherapie

EAGT

European Association for Gestalt Therapy

RBCZ - Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg

RBCZ

Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg

Registerplein - Kwaliteitskeurmerk Sociaal Professionals

Registerplein

Kwaliteitskeurmerk Sociaal Professionals

Mijn code AGB: 90-040930
Praktijkcode: 90-19324

NVAGT-beroepscode: over verantwoordelijkheid, zorgvuldigheid, vakbekwaamheid, klachtrecht, etc

Kamer van Koophandel: 58020632

BTW-nummer: 93704264B 01