Inspirerend Weekend Relatietherapie

Het weekend relatietherapie geeft snel duidelijkheid over hoe het contact tussen jullie werkt en niet werkt. Samen ontdekken wat beter moet en beter kan!

Voor optimaal effect heb ik het relatieweekend verdeeld over drie dagen. Jullie verblijf in een luxe hotel te Zeist kan door mij worden geregeld

Uitspraken en ervaringen door partners over hun relatieweekend:
  • "Duidelijkheid over wat we werkelijk bedoelen te zeggen, thuis lukte dat maar niet"
  • "Nieuwe manier van aandacht, beter luisteren, andere kijk op hoe we met elkaar omgaan"
  • "We kwamen nader tot elkaar, dat was wel spannend maar ook bevrijdend"
  • "Boosheid bespreekbaar maken, emoties (h)erkennen"
  • "Gevoelens, tja. We hadden het er liever niet over, nu blijkt dat dit ook niet hoeft, mag wel"
  • "Onze strijd ging vaak over ons eigen gelijk, dat doen we niet meer"
  • "Met z’n tweeën door blijven sudderen over hetzelfde kost zoveel energie, we raden ieder ander stel aan om je relatie te verrijken door er hulp bij te vragen"
  • "De bevrijding die je ervaart na zo’n moeilijke tijd is fijn"

Hoe maken we dit weekend voor jullie tot een succes

Door jullie te helpen met een mix van methodes voor een succesvolle relatie, van: Dan Wile, John Gottman, Leslie Greenberg & Sue Johnson, Georges Wollants en Alfons van Steenwegen. Ik werk niet met een precies vooropgezet plan omdat ik zoveel mogelijk aandacht en steun wil geven aan wat jullie nu bezig houdt. Alles is erop gericht hoe jullie dit weekend een flinke stap vooruit kunnen maken voor jezelf en jullie relatie. 

In de vrije uren is ruimte voor nabespreking, lezen en ontspanning. Jullie krijgen van mij interessante informatie mee en een passende opdracht ter voorbereiding op de volgende sessie. Wat naar voren wordt gebracht door jullie krijgt verdiepende aandacht en steun die aansluit bij wat nu nodig is.

Over mij

Jan Duits, intussen meer dan 25 jaar ervaring in het therapeutisch begeleiden van individuen en relaties, vader van 2 zoons die inmiddels volwassen zijn, nieuw samengesteld gezin, samenwonend. Mijn werkwijze gaat uit van diverse methodieken waarvan gestalttherapie de basis vormt, aangevuld met: 'De 7 pijlers voor een succesvolle relatie’; ‘EFT - Houd me vast & Veilig verbinden’; 'Intiem samenwerken in relaties' en 'Liefde is een werkwoord'.

Indeling weekend

De therapiesessies zijn verdeeld over 3 dagen: vrijdagmiddag 1 sessie, zaterdag 2 sessies, zondagochtend 1 sessie. Als jullie voorkeur hebben voor een verdeling over 3 andere dagen in de week, dan is dat bespreekbaar. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.

Contact na het weekend

Na jullie Relatie Weekend spreken we binnen 6 weken een vervolgsessie af. Gedurende 3 maanden na het weekend is het mogelijk contact te houden via telefoon of email.

Waar en wat

Het Relatietherapie Weekend omvat 4 therapiesessies in mijn praktijk te Zeist, 1 sessie nazorg, en een informatiemap, met optie voor het luxe hotelarrangement (2 nachten, 2 x uitgebreid ontbijtbuffet, 2 x lunch, 2 x 3-gangen diner).
Het tarief voor het Weekend Relatietherapie bedraagt € 695 (inclusief 21% btw; 4 sessies + 1 sessie ntb). Als jullie kiezen voor het luxe hotel-arrangement van FIGI, dan betaal je slechts € 350 voor het verblijf
Optie: wil je -vooralsnog- geen extra sessie nazorg, dat kan. Het tarief bedraagt dan € 595 (inclusief btw).
Slot Zeist
Tuin Slot Zeist
Soms is het mogelijk een deel van de kosten door de ziektekostenverzekering vergoed te krijgen. Werkgevers zijn meestal wel bereid om -deels- de kosten van relatietherapie te vergoeden. Relatieproblemen hebben veelal ook negatieve invloed op de werksituatie. Als je thuis lekker in je vel zit, dan heeft dat een positief effect voor je werksituatie. Om die reden kan het voor jouw werkgever interessant zijn om relatietherapie te stimuleren door een financiële bijdrage te leveren. 
Relatietherapie draagt zeker positief bij aan preventie of herstel bij burn-out, of een arbeidsconflict, psychosociale klachten, stress, chronische vermoeidheid, lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.