top image

Doe de korte relatietest

Hoe staat jouw relatie ervoor? Dit is een korte relatietest met vragen waarop je met ‘ja’ of ‘nee’ kunt antwoorden. Onder de vragen kun je lezen wat mijn uitgangspunt is bij deze test en wat jouw score is. Ik stel voor dat je nu eerst de vragen leest en niet te lang nadenkt over je antwoord. Succes!

 

Mee eens?

Ja

Nee

1

Als je relatie goed is doe je bijna alles samen

2

Ik denk regelmatig: ‘waar is de liefde van vroeger gebleven’

3

Als je erg verschillend bent dan heb je meer problemen

4

Ik hoef niet steeds aardige dingen te zeggen, mijn partner weet dat wel

5

Als mijn partner een ander erg leuk vindt, dan word ik ongerust

6

Ik weet vaak niet wat er in mijn partner omgaat

7

Ik vind dat we over alles moeten kunnen praten

8

Ik weet ongeveer wat mijn partner verwacht van het leven

9

Mijn partner weet weinig van mijn onzekerheden

10

Mijn partner weet welke spanningen ik momenteel heb

11

Ik heb het idee dat mijn partner niet zo met mij bezig is

12

We hebben nooit ruzie, ik vind dat goed

13

Als we een probleem hebben opgelost, dan gaat het weer even goed

14

Kunnen we aardig zijn voor elkaar, alleen als we het eens zijn

15

Ik vind dat mijn partner altijd moet klaar staan voor mij

16

Ik zou willen dat mijn partner beter kon luisteren

17

Ik twijfel de laatste tijd of wij al onze problemen kunnen oplossen

18

Voel ik me ongemakkelijk als mijn partner mij troost als ik emotioneel ben

19

Kan ik moeilijk toegeven als ik iets verkeerd heb gezegd

20

Tips en trucs zijn welkom om onze relatie te verbeteren

Elk antwoord met ‘nee’ levert je een pluspunt op. Ieder antwoord met ‘ja’ betekent een punt van aandacht. Ga eens na hoe dat voor jou uitpakt. Heb je meer dan 15 x ‘ja’ ingevuld dan zit je relatie in de gevarenzone.

Heb je 10 tot 15 x ‘ja’ geantwoord dan is het wat verontrustend. Ook dan raad ik je aan de vragen nog eens goed bij jezelf na te gaan en dat in je situatie met je partner te plaatsen.

Heb je minder dan 10 x ‘ja’ geantwoord? Dan is het zeker zinvol denk ik om te bekijken wat dit jouw te zeggen heeft. Puntjes van aandacht, jouw partner erbij betrekken, dat is werken aan verbetering.

Over je relatie nadenken zo nu en dan is gezond, nog beter als je dat samen doet. Als je deelt kom je meer te weten, lukt dat niet en loop je soms vast op bepaalde punten vraag er dan hulp bij…

Misschien kun je jouw partner ook vragen de test te doen en er dan samen over te praten, wie weet helpt het jullie weer een stapje verder. En als je merkt, we komen er niet goed uit, weet dat met een beetje hulp van mij snel duidelijkheid en betere afstemming kan komen.

Toelichting op de vragen: als leidraad voor de vragen heb ik de ‘7 pijlers voor een goede relatie’ gebruikt’ (zie elders op mijn website). Een handig hulpmiddel als je even niet goed weet wat je relatie nodig heeft voor meer vrijheid in verbinding met elkaar.

Lees verder…         

   

Direct afspraak maken

 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedIn
april 18th, 2017 reeel
e